Φιλοσοφική Σχολή
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση προσκαλεί όσους και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο έργο της Έλενας Αντωνίου (καλλιτέχνις χορού και performance), που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης τον Μάρτιο του 2019, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε άτομα από 16 ετών μέχρι 65+, με ή χωρίς προηγούμενη σκηνική εμπειρία.
Πριν από τις δύο παραστάσεις (1 και 2 Μαρτίου 2019), οι συμμετέχοντες θα παραστούν σε τέσσερις συνολικά πρόβες, στο διάστημα από 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2019. Θα υπάρξει συμβολική αμοιβή.
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2019.
Για τη δήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και μία φωτογραφία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info[at]delta-pi[dot]org έως την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 211 4035789 (Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-19:00) ή στο info[at]delta-pi[dot]org
Λίγα λόγια για το έργο
Η καλλιτέχνις καταλαμβάνει και αποδομεί τον χώρο του θεάτρου δημιουργώντας ένα ζωντανό έργο άυλης τέχνης με κύριο εκφραστικό μέσο την ΚΙΝΗΣΗ. Ένα έργο που αλλοιώνει και επαναπροσδιορίζει τον όρο ΚΙΝΗΣΗ. Μια δραστηριότητα με ανατρεπτική δράση που αποσκοπεί στην αλλαγή θέσης, στην απόκτηση επιρροής, στην μεταβολή της παρούσας συνθήκης, στην εναλλαγή εξουσίας, στη δυσδιάκριτη χειραγώγηση και στην αβίαστη και οργανική συμμετοχική εμπειρία. Η κατάληψη του χώρου ενισχύεται με την είσοδο ενός οργανωμένου συνόλου, που σε σχέση με τη ζωντανή παρουσία του κοινού, δρα ως αντανάκλαση της εσωτερικής διεργασίας του κάθε ενός από εμάς που εισέρχεται στον χώρο ενός διαθλώμενου θεάτρου.
Λίγα λόγια για την Έλενα Αντωνίου
Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και του London Contemporary Dance School “The Place” ως μέλος της ομάδας EDge. Υπότροφος του Ιδρύματος «Κούλα Πράτσικα» στην Αθήνα και του προγράμματος Danceweb (ImpulsTanz Vienna). Της έχει απονεμηθεί το Βραβείο Χορογραφίας στα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου για την παράσταση Το ημερολόγιο ενός τρελού (ΘΟΚ) και ήταν υποψήφια για το ίδιο βραβείο για την παράσταση ΜπέκετX5 (Σόλο για τρεις).
Το 2016 συμμετείχε στο project AS ONE, μια συνεργασία του Οργανισμού ΝΕΟΝ και του Marina Abramovic Institute. Παρουσίασε στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα την performance μακράς διάρκειας Μια οκτάωρη διαδρομή σε επιμέλεια Marina Abramovic, Serge Le Borgne και Paula Garcia.
Από το 2008 συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη Πόλυ Πεσλίκα και έχουν παρουσιάσει έργα τους στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Τελ Αβίβ και την Κύπρο. Μαζί έχουν δημιουργήσει τα έργα: This is what you get (2008), Νεκάλημαν (2010), 4.73m ht (2011), 4.29mhtX3 (2011), The Meeting (2012), Πεθαίνω σαν Χώρα (2013), First Arch (2014), Ήρθαν. (2014), more (2015), INMOST (2016), i open my palm.i called a space. (2016).
Επιπλέον έχει αναλάβει επιμέλεια κίνησης και χορογραφία σε θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο αλλά και στην Αθήνα. Ξεχωρίζουν οι συνεργασίες της με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, ΘΟΚ κ.ά.
Το πιο πρόσφατο έργο της In Situ, μια performance μακράς διάρκειας έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα 13 μέρες, σύνολο 81 ώρες στο Κυπριακό Μουσείο, στο Θέατρο Ριάλτο, στο Neues Museum στο Βερολίνο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού.
Περισσότερα στο elenantoniou.art