Φιλοσοφική Σχολή
Στο πλαίσιο του μαθήματος «Το Θέατρο της Αρχαιότητας Α΄: Το θεατρικό έργο του Αισχύλου» (διδάσκουσα: Καίτη Διαμαντάκου) και σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», που στόχο έχει την προστασία, την αποκατάσταση και την ανάδειξη των αρχαίων θεατρικών χώρων, οργανώνεται επίσκεψη στο Θέατρο του Διονύσου, με οδηγό τον Δρ. αρχιτέκτονα-αναστηλωτή και μέλος του Δ. Σ. του «Διαζώματος» Κωνσταντίνο Μπολέτη συντονιστή του Τεχνικού Γραφείου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Στήριξης της Νότιας Κλιτύος Ακροπόλεως.
H επίσκεψη θα γίνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015.
ώρα συνάντησης: 9:00-9:15
τόπος συνάντησης: είσοδος του Θεάτρου του Διονύσου
(στις αρχές της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σχεδόν απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, στάση Μετρό: Ακρόπολις)
Όσοι και όσες θέλετε να συμμετάσχετε στην επίσκεψη:
*
Για τις καταστατικές αρχές, την αποστολή, τη δράση και τη στελέχωση του «Διαζώματος» μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Οργανισμού: http://www.diazoma.gr/, όπου υπάρχουν επίσης τεκμηριωμένες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό για το Θέατρο του Διονύσου (http://www.diazoma.gr/GR/Page_04-01_AT-001.asp).
Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του δρ. Κωνσταντίνου Μπολέτη.
Ο Κωνσταντίνος Μπολέτης είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και από το 1988 κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Συντήρησης Μνημείων (Master of Arts, Institute of Advanced Architectural Studies του Πανεπιστημίου του York). Το 2012 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή για το χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου στο Διονυσιακό Θέατρο και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τομέα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.
Από το 1988 έως το 2000 υπηρέτησε ως μελετητής και επιβλέπων μηχανικός στα αναστηλωτικά προγράμματα του αρχαίου Θεάτρου του Ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο υπό την διεύθυνση της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου. Κατά το διάστημα 1993-95 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου αρχαίων Θεάτρων και Αμφιθεάτρων του Συμβουλίου της Ευρώπης οι οποίες κατέληξαν στην σύνταξη της Διακήρυξης της Εγέστης (Segesta Declaration) για την προστασία των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης. Από το 2000 εργάζεται στα προγράμματα αποκατάστασης του Διονυσιακού Θεάτρου, έχοντας παράλληλα αναλάβει τα καθήκοντα του συντονιστή του Τεχνικού Γραφείου Στήριξης της Επιτροπής Νοτίας Κλιτύος Ακροπόλεως, ενώ από το 2011 διατελεί και μέλος της ιδίας Επιστημονικής Επιτροπής.
Έχει επίσης διατελέσει μέλος πολλών άλλων Επιστημονικών Επιτροπών του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Θέατρα Δωδώνης, Λάρισας και Μεγαλοπόλεως, Καρθαία Κέας, Μαραθών κ.α.). Στο ενεργητικό του περιλαμβάνεται η επιστημονική επιμέλεια εκθέσεων με θέματα τους αρχαίους θεατρικούς χώρους ή την αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων, καθώς και σχετικών εκδόσεων. Η αρχιτεκτονική έρευνα, η αναστήλωση και η προστασία των αρχαίων θεάτρων αποτελούν το κατ’ εξοχήν αντικείμενο των επιστημονικών του ενδιαφερόντων και δημοσιεύσεων. Έχει συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.